Skönhetsvård i badrummet

Att byta och rengöra vissa saker kan vara väldigt viktigt

Fluffiga handdukar och den mysiga badrocken gör din vistelse i det privata spat verkligen perfekt. Men hur är det med skönhetsvård? Och hur är det med hygien för skönhetstillbehör som borstar och sminksvampar? Här finns svar.
De torkar vår hud försiktigt, omsluter oss ömt och värmer våra fötter: handdukar, badrock och badmatta. Temperaturerna för hela tvätt cykeln anges i tillverkarens anvisningar. Hur ofta du ska byta handduken beror på dina personliga tvätt vanor och hur snabbt handduken torkar. Hygienexperter rekommenderar att du byter handdukar var tredje dag. En badrumsrenovering gör inte mycket skillnad om du efteråt har dålig hygien i ditt nya badrum.

Behandla badrocken som en handduk

Om du vill kela dig torr i badrocken efter bad eller dusch kan du byta ut den så ofta som en handduk. Å andra sidan kan du se rengöringen av badrumsmattan lite mer löst. Om han inte går med gatuskor är det tillräckligt att skaka ur den i frisk luft och en byte var tredje till fyra veckor för en ny tvättat prov. Eftersom det generellt finns en hög fuktighetsnivå i badrummet, är det viktigt att hänga den och de andra använda textilierna på ett sådant sätt att de torkar så snabbt som möjligt. Annars finns det en risk att svampsporer och bakterier utvecklas. Dessutom bidrar grundlig ventilation mycket till det hygieniska måttklimatet.

Rengöring för svamp och borste

Detta inkluderar också noggrant rengöringsredskap som duschsvampar, sminksvampar och rodna borstar med tvål, tvättvätska eller ett milt schampo och låter dem torka helt. Annars kan döda hudflingor samlas på dem och fördelas över kroppen och ansiktet vid varje användning. Hur ofta ska skönhetsvård ske? Beroende på artikeln, var tredje månad, varje vecka eller var tredje dag och helt enkelt regelbundet och enligt dina egna känslor.