När väljer du ett handfat med eller utan överflöd?

Har du fått ett nytt handfat? Du kanske fortfarande letar efter ett lämpligt klickavfall för handfatet. När allt kommer omkring kan du inte stänga diskbänken utan ett klickavfall, även känt som en avtappningsplugg. Och det är irriterande, till exempel om du vill raka dig och du inte vill låta vattnet rinna kontinuerligt för att rengöra din rakhyvel. Om du kan lämna vattnet i diskbänken är det här en fråga om att dränka under tiden och du är klar!
När du köper ett klickavfall, se till att du tar högerklicksavfallet; en som matchar din typ av tvättställ. Det finns olika typer av klickavfall på marknaden, inklusive sådana med och utan överflöd. Vilken behöver du? Vi förklarar det för dig i två steg.

Steg ett: handfat med eller utan överflöde?

Om du behöver ett klickavfall med eller utan överflöde beror på om du har ett handfat med eller utan överflöde. Så kontrollera först om ditt handfat har ett överflöde. Ett överflöde är ett litet hål på handfatets baksida eller sida. Överflödet säkerställer att överflödigt vatten dräneras i tid om handfatskranen lämnas öppen för länge. Överflödet säkerställer att tvättstället inte rinner över.

Steg två: klickavfall med eller utan överflöd?

Nästa steg är faktiskt enkelt: om du har ett handfat utan överflöd behöver du ett klickavfall utan överflöde. Om du har ett handfat med överflöd behöver du ett klickavfall med överflöde.

Obs: G1 ¼ och G1 ½

Klickavfall finns inte bara för handfat, utan också för bad. För bad är dock klickavfallet större i storlek. Behöver du ett klickavfall för ett handfat? Se då till att du väljer ett klickavfall med en storlek på G1 ¼. Letar du efter ett klickavfall för ett bad? Ta då ett klickavfall med en storlek på G1 ½. Följande gäller också för bad: om du har ett bad utan överflöd behöver du ett klickavfall utan överflöd. Om du har ett bad med ett överflöd behöver du ett klickavfall med överflöd.

Behöver du hjälp med din badrumsrenovering i Göteborg, kontakta då oss!