FÅ UT DET MESTA AV SMÅ BADRUM

För många spelar ett vackert och rymligt badrum en allt viktigare roll i heminredningen. Tyvärr försummas ofta personliga oaser av välbefinnande. Anledningen är enkel: När arkitekter konfronteras med begränsat utrymme är badrumsstorleken vanligtvis mindre viktig. Vi visar dig hur du får ut det mesta av ett litet badrum.

FÖRSTORA BADRUMMEN VISUELLT

Oavsett inredningen kan du få ditt badrum att se större ut i förväg. Detta ger dig inget extra lagringsutrymme, men det främjar ditt personliga välbefinnande i badrummet. Lita på ljusa toner när det gäller färgsättningen. Detta får rum att se större ut än om du väljer mörka färger. Stora plattor med minsta möjliga fog förstärker effekten. Ge tillräcklig belysning med takstrålkastare. Dåligt upplysta rum verkar mer trånga. Det ultimata tipset för att visuellt expandera badrummet: Stora speglar! De skapar mer djup, särskilt i smala badrum.

STÄLL IN PRIORITERINGAR

Tänk på vad du behöver och inte i ditt badrum. Det börjar med vardagliga föremål som hårborstar, hudkrämer och handdukar. Med tiden är många badrum ordentligt igensatta med hygienartiklar och tappar sitt utrymme. Måste allt verkligen lagras i badrummet då? Till exempel kan handdukar förvaras i sovrummet, stora hårsprayburkar i förrådet. För att stuva små föremål kompakt rekommenderas en korg som också kan lägga till en färgaccent.

Badkar tar upp större delen av badrumsutrymmet. I mindre badrum fungerar dessa vanligtvis också som duschar. Detta är dock inte särskilt bekvämt. Detta förknippas med en hög entré, ett mycket trångt stativ och våta väggar eller golv. Fråga dig själv om du fortfarande behöver badkar över huvud taget, eller om du föredrar att byta till en platsbesparande, bekväm, duschkabin. Om du bestämmer dig för ett badkar kommer asymmetriska modeller att lösa ditt rymdproblem. Detta finns också som duschkombination med entrédörr.

RÄTT INSTÄLLNING GÖR ALLT

Tillverkarna av badrums- och sanitetsarmaturer har naturligtvis redan insett problemet med små utrymmen. Håll ett öga på smala skåp och inte överhängande sanitära anläggningar när du köper. Ett handfat är ett modernt sätt att få mer lagringsutrymme. Använd ytterligare nischer och fäst små vägghyllor för att skapa lagringsutrymme. Beroende på höjden på badrummet erbjuder höga skåp optimal användning av det tillgängliga utrymmet.

Att renovera badrum är inte så enkelt som det kanske först verkar. Det är mycket att tänka på och det krävs stor färdighet för att ditt badrum inte ska bli ett misslyckande. Vi hjälper dig att se till att badrummet blir den oas av välbefinnande som du förtjänar. Vi utför dagligen badrumsrenoveringar runt om i helga Göteborg, kontakta oss du också för en kostnadsfri offert.