Badrumsrenovering: vanligaste misstagen

Badrummet är en plats där vi känner oss bekväma och skulle vilja spendera tid. När allt kommer omkring är vi där i ungefär ett år av vårt liv. Om uppmaningen till förnyelse blir högre eller om det blir dags för en ombyggnad av badrummet av andra skäl finns det några saker att tänka på.

Här presenterar vi de största och vanligaste misstag som kan uppstå vid renovering av badrum. I efterhand kan många av dessa fel endast kompenseras för mycket kostsamma och med enorma ansträngningar. Det är desto viktigare att överväga dessa saker i förväg:

Dålig kvalitet

Om du sparar på kvaliteten på de material som används i ett badrum kommer du att förlora detta förr eller senare. Ytor och möbler utsätts ständigt för fluktuerande temperaturer och fukt i badrummet. Även de minsta sprickorna i det bearbetade materialet kan få förödande konsekvenser. Aggressiva rengöringsmedel kan också skada ytor om kvaliteten är dålig.

”Det blir bra.”

En viss rörelsefrihet i ett badrum är viktigt eftersom inneslutning snabbt leder till en deprimerande känsla. Gör inte misstaget att vilja lägga allt i ditt badrum till varje pris. Om du har lite ledigt utrymme behöver du inte nödvändigtvis ha ett badkar. Avkoppling och lyx är också möjligt i mindre dimensioner. Du kan till exempel installera en rymlig dusch med regnduschhuvud istället.

Inget utrymme för lagringsutrymme

Det finns knappast något mer irriterande än om du inte har tillräckligt med utrymme för handdukar, hygienartiklar och liknande. Särskilt när du just har renoverat badrummet och vill ha allt på plats och de viktiga sakerna i vardagsbruk inom räckhåll. Det är bäst att testa: jämför det tidigare lagringsutrymmet med det du helst vill ha tillgängligt. I alla fall gäller ”less is more” här. Om ditt nya badrum inte erbjuder dig tillräckligt med lagringsutrymme kommer magin snart att försvinna och besväret blir stort.

Ingen tillgänglighet

Vad som nu är standard för de flesta nya byggnader eller renoveringar bör inte heller försummas i badrummet. När det gäller tillgänglighet är det bättre att hantera det förr än senare. En renovering är redan tillräckligt komplex och du vill också använda badrummet inte bara i några månader, utan mycket längre. Den som tycker att ett handikappanpassat badrum gör att ett badrum verkar oattraktivt har helt klart fel: duschar, handtag och liknande som är handikappanpassade finns nu i mycket attraktiva och lyxiga mönster.

Dåliga råd

Den som får råd från specialister om ett badrumsrenoveringsprojekt har fördelar på flera sätt. Å ena sidan kan experter ge värdefulla tips om vad som är möjligt och hur man bäst kan implementera saker. Å andra sidan har specialister innovativa och goda idéer tack vare sin mångfald av erfarenhet och ger svar på frågor som aldrig har ställts.
När det gäller renovering av badrummet är det mycket att tänka på. Vår personal hjälper dig gärna att förverkliga ditt drömbadrum enligt dina individuella idéer. Vi utför badrumsrenoveringar runt Göteborg och våra hantverkare är otroligt erfarna. Kontakta oss!