Badrumsrenovering: toalett

Köp toalett: Tips för att göra det bästa valet

Köpa en ny toalett? Våra sju tips gör det mycket lättare att göra det bästa valet för badrummet.

Vi är specialister på badrumsrenoveringar. Vi kan hjälpa dig i valet av ditt nya badrum, vi vet vilka designer som är inne just nu och vilka som kommer vara inne under lång tid framöver. Kontakta oss om du är intresserad av en badrumsrenovering omkring Göteborg.

Tips för en ny toalett

Är du nyfiken på våra tips för en ny toalett? Vi listar dem åt dig:

  • Layout och utrymme krävs
  • Stående eller hängande toalett
  • Toalettstol på uppsättningen
  • Välj spolknappar
  • Platt eller djupt spolning
  • Toalettens stil
  • Toalettuppsättning utan fälg

Layout och utrymme krävs

Hur mycket utrymme behöver du för att placera en toalett? Det är en viktig fråga för många kunder. Håll cirka 53 centimeter utrymme framifrån och cirka 21 centimeter till vänster och höger på toaletten. Toaletten i sig är cirka 57 centimeter lång, så se till att allt passar bra i rummet.

Tips: mindre modeller finns också tillgängliga, med en längd på cirka 48 centimeter. Du kan till och med använda en mindre fontän, så att allt passar i en mindre toalett.

Ibland är en arkitektonisk vägg ett praktiskt sätt att organisera utrymmet på ett smartare sätt. Det skapar mer avskildhet i badrummet utan att behöva placera toaletten separat. Och är det ett separat toalettrum? Se då till att det finns tillräckligt med utrymme för den kompletta toalettuppsättningen.

Stående eller hängande toalettuppsättning

Sätta ner eller hänga på toaletten? Ett viktigt val, som har mycket inflytande på både utseendet och hur du använder det. Den hängande toaletten är den mest populära. Det gör det lättare att rengöra under toalettstället. Dessutom ser badrummet rymligare ut, eftersom mindre plats tas upp på golvet.

Obs: väljer du en hängande toalett? Observera att du också behöver en inbyggd reservoar. Det innehåller vattnet att spola med, medan du snyggt kan gömma det i väggen.

Tips: lite äldre och letar du efter en toalett som är särskilt lämplig för detta? Välj en högre modell. Du behöver inte böja knäna så långt för att komma upp igen.

Toalettstol på setet

Inom toalettstället är det klokt att ta en titt på toalettstolen, till exempel. Välj en modell med ett mjukt nära system för att stänga den elegant. Vill du lätt kunna rengöra den? ”Snabb borttagning” gör det enkelt att ta bort det tillfälligt. På detta sätt lämnas ingen smuts kvar för hygienisk användning.

Många toalettapparater inkluderar toalettringen direkt. I andra fall är det viktigt att se till att sätet passar på toaletten. Se anslutningarna och måtten, något som våra specialister naturligtvis kan ge dig råd om.

Välj spolknappar

Installerar du din toalett själv? Var då försiktig med vilket spolknappar du använder. Det är naturligtvis frestande att överväga den vackraste modellen. Tänk på att det också måste passa.

Alla typer av moderna spolplattor finns tillgängliga. Vissa fungerar elektroniskt, medan andra fortfarande behöver en knapptryckning. Var också uppmärksam på färgen så att plattan passar fint med resten av interiören i badrummet eller toaletten.

Platt eller djup spolning

För själva toaletten är det klokt att titta närmare på två typer av spolningstekniker:

Platt spolning
Det traditionella valet, där det finns en platå i toaletten. Detta förhindrar stänk av vatten, men leder normalt till mer obehagliga lukt under ett toalettbesök.

Skölja ner
Ett bättre val för att undvika obehaglig lukt, eftersom avfallet omedelbart hamnar i vattnet. Var medveten om risken för stänk av vatten.

Toalettens stil

Toalettuppsättningen finns i många olika stilar. Letar du efter en modern toalett eller en mer klassisk design? Vi visar dig gärna vad som är tillgängligt. I en rektangulär eller kvadratisk form, precis som med de välkända kurvorna som vi använder i flera år.

Toalettuppsättning utan fälg

I linje med stilen kan du välja från en modell med eller utan kant. Den kantfria toalettuppsättningen är särskilt populär idag. Det ger en vacker, modern look. Och det erbjuder en viktig praktisk fördel. Frånvaron av kanten förhindrar att smuts samlas. Detta gör rengöringen mycket enklare. Resultatet är en hygienisk toalett, att använda varje gång underbart rent. En trevlig idé i badrummet och toaletten, tack vare den smarta designen på toalettstället utan fälg.