BADRUMSRENOVERING: PLANERING OCH KOSTNADER

Trött på de gröna brickorna från sjuttiotalet i ditt badrum? Den dåliga belysningen innebär att det bara finns en känsla av välbefinnande när det gäller kroppsvård och har du längtat efter en duschkabin istället för badkaret? Då är det dags att renovera ditt badrum. I den här artikeln kommer vi att berätta vilka kostnader du kommer att behöva betala för badrumsrenovering, vad du kan hantera dig själv och när experternas kunnande är nödvändig.

Kostnad och planering av badrumsrenovering

Innan du börjar planera och beräkna kostnader mer exakt måste du som badrumsägare först fråga dig själv om bara några få brister i badrummet ska åtgärdas eller om en fullständig renovering av badrummet önskas. Reparation av repor i badkaret, nya beslag eller utbyte av silikonfogar är förknippade med mycket mindre kostnader och ansträngning än professionell renovering och ombyggnad.

Vilka är kostnaderna för en badrumsrenovering?

En badrumsrenovering är dyr, ingen tvekan. Som riktlinje för en totalrenovering av badrummet antar man cirka 20000–30000 kronor per kvadratmeter. Även med ett litet badrum kan du snabbt investera 100 000 till 150 000 kronor i renoveringen. Konverteringen till ett lyxigt badrum kan också kosta cirka 250 000 till 350 000 kronor.

Det är viktigt att du gör en exakt lista över de planerade omvandlingsåtgärderna i förväg, från vilka kostnaderna kan beräknas.

Det kostar en badrumsrenovering:

  • Demontering och bortskaffande av gamla material och utrustning
  • Kostnader för nya apparater, badrumsmöbler och renoveringsmaterial
  • Löner för hantverkare

Komplett renovering av experter

En komplett badrumsrenovering är svår att hantera ensam, även för en entusiast. Det är bra att dra nytta av experternas specialkunskaper och expertis, särskilt för mer komplicerat arbete som att installera golvvärme eller förnya sanitetsanläggningarna.

En fullständig renovering av badrummet bör därför utföras av verkliga experter, dvs välja ett huvudföretag. ”En anledning är garantin för det utförda arbetet”

Om du låter yrkesverksamma komma igång har de också fördelen att de slutför badrumsrenoveringen från planering till implementering och se till att följa den angivna tidsramen. Hantverkare från specialföretag förbereder ombyggnaden av ditt badrum snabbt och rent. De har också många års erfarenhet och nödvändig teknisk och manuell kunskap.

Steg för steg till det nya badrummet

Slutligen sammanfattar vi de viktigaste stegen för en framgångsrik badrumsrenovering för dig:

Bli inspirerad:

Forskning på Internet, på badrumsutställningar etc.

Fråga frågor:
Vilken budget har jag? Vilka förändringar är viktiga för mig? Vill jag också hjälpa mig själv eller lämna renoveringen till experter?
Att planera:
Börja planera 4–6 månader innan renoveringen påbörjas, till exempel med hjälp av en online badrumsplanerare
Kontakta en hantverkare (vi är ett företag som är experter på badrumsrenoveringar i Göteborg, kontakta oss)
Beräkna kostnader och justera önskemål till befintlig budget vid behov

Beställa:
Välj oss så att renoveringen sker professionellt
Jämför flera erbjudanden, be vänner om rekommendationer.
Så snart du har hittat rätt leverantör kan du beställa badrumsrenoveringen. Det är bäst att komma överens om ett fast pris i förväg!